Hendrik Nicolaas Werkman

Coördineren van workshops voor leerlingen van 5 scholen.

Ter gelegenheid van het Werkman-jaar coördineerde ik samen met Johan Postema in opdracht van Academie Minerva en het Groninger Museum, workshops voor leerlingen van 5 scholen.
Kunstenaar-drukker H.N. Werkman experimenteerde met materialen en technieken, waar hij als drukker mee bekend was. Bij deze experimenten liet hij zich niet beperken door enige conventie. Niet wat betreft materialen of technieken, maar ook niet wat betreft allerlei (kunst-)opvattingen. Hij riep kunstenaars om hem heen op tot vrijheid van de geest.
We vroegen ons af: hoe kruipen de leerlingen van nu in de huid van Werkman? Het Groninger Museum heeft de scholen in en om Groningen gevraagd om in de geest van Werkman de naam van hun school te verbeelden. Het Groninger Museum en de Opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, werkten samen in dit project. Samen met Johan Postema heb ik met de scholen verschillende projecten opgezet en gecoördineerd. Het Werkman College, het Praedinius gymnasium, Kamerlingh Onnes, Het Lauwers College en CSG Wessel Gansfort deden mee.
Er kwam een overvloed aan bijzonder artistieke uitingen, in allerlei formaten en materialen. Bij dit project verscheen een publicatie met een selectie van Leerlingenwerk. De publicatie is vormgegeven door Julia Odenkirchen

Actueel

Workshops


Workshops beeldende vorming, kunst, webdesign